Foto:

Mannen gezocht die gaan voor parttime werk

Rianne Lindhout23 November 2017

Naast het glazen plafond voor vrouwen is er ook een glazen vloer voor mannen. Waarom werken er anders zo weinig mannen parttime? VU Magazine zoekt mannen die advies hebben voor andere mannen die (stiekem) ook de wens hebben meer tijd te hebben voor andere dingen.

Nederland scoort slecht op gelijke beloning voor mannen & vrouwen en heeft nog steeds weinig vrouwen aan de top. Wel scoren we hoog op geluk. Mijn hypothese is dat dat het geluk in Nederland nog verder omhoog kan als de mannen die dat willen ook parttime kunnen werken. Vier dagen, of zelfs drie. De gendergelijkheid komt dan ook vanzelf dichterbij. Maar in de meeste werkkringen is het voor mannen niet geaccepteerd. Je moet dan wel een héél sterke vent zijn om het zelfs maar ter sprake te durven brengen.

Meer rust, huishouden, een hobby

Ik doel niet per se naar een parttime premier, maar waarom zou het in de reclamewereld niet kunnen? In VU Magazine willen we met hulp van ervaringsdeskundigen een artikel maken over parttime werken bij mannen. En dan niet omdat ze er nog een bedrijfje naast hebben, maar omdat ze niet-prestigeverhogende dingen naast hun werk willen doen. Meer tijd, meer rust, kinderen & huishouden, een hobby.

> Ben je VU-alumnus en is of was tijd in jouw leven schaarser dan geld?
> Heb je het voor elkaar gekregen daar iets aan te doen? Hoe ging dat?
> Wil je wel maar gaat het niet? Waarom niet?
> Heb je op een andere manier kennis hierover of ervaring die relevant kan zijn?

Reageer hieronder of mail de redactie. Ook als je niet met je naam in VU Magazine wilt.