Foto: HDC VU

ONTGROENEN IS NU ERFGOED; VERTEL JOUW VERHAAL

Redactie 5 September 2016

Vorige week werd bekend dat de Nederlandse studentenverenigingscultuur wordt toegevoegd aan het immaterieel cultureel erfgoed. Een mooie aanleiding om aan jou, VU-alumnus, te vragen wat je herinneringen daaraan zijn.

De ‘mores en tradities’ die de leden van studentenverenigingen al generaties lang aan elkaar doorgeven komen op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. ‘De studentenverenigingscultuur is een levende, dynamische cultuur die de sociale cohesie bevordert en belangrijk is voor de identiteit van veel studenten in Nederland’, aldus de beoordelaars. Het gaat dan om het verenigen van studenten van verschillende opleidingen in officiële verenigingen, het met regelmaat borrelen, de mores en de ontgroening en zelfontplooiing van de leden.

Uit het geheugen van de VU

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Deel je verhalen, oud en recent

VU Magazine wil graag van jou weten: wat zijn jouw herinneringen aan ontgroening, het intensieve samenzijn en welke zelfontplooiing hield je eraan over? Of vond je het juist maar niks en bleef je er verre van? Reageer hieronder, we zijn benieuwd nar je verhalen. Of ze recent of lang geleden zijn, maakt niet uit.