Foto: Peter Strelitski

‘WE HEBBEN DEZELFDE SMAAK, BEHALVE ALS HET OM LAMPEN GAAT’

Rianne Lindhout9 June 2016

Gregor Aaij stond in 2001 in Advalvas met zijn studentenkamer. Hoe woont de toenmalige student economie vijftien jaar later? Hij woont met zijn vriendin in Leiden, maar kan volgend jaar zomaar in het buitenland wonen.

‘WE HEBBEN DEZELFDE SMAAK, BEHALVE ALS HET OM LAMPEN GAAT’ (Gregor)

Dit appartement huur ik sinds ruim twee jaar van een vriend, ik kwam hier nadat mijn vorige relatie uit ging. Na mijn studentenkamer heb ik in een koopappartement in Amsterdam gewoond, maar ik heb ook antikraak gewoond in Leiden. Dit huis is weer een tussenstation, met mijn vriendin ben ik aan het kijken waar we heen gaan. Ergens in de Randstad, of misschien willen we een tijdje naar het buitenland.

“Toen ik hierheen verhuisde, ging ik van 55 naar 90 vierkante meter, ik had niet genoeg spullen om het te vullen. Langzamerhand kocht ik er spullen bij, ik had bijvoorbeeld een bank nodig. Ik hou van design en zoek dat op Marktplaats of koop het in de winkel. Het meeste heb ik overlegd met mijn vriendin.

“Wij hebben een vergelijkbare smaak, behalve met lampen. Ik wil graag een mooie Scandinavische lamp aan het plafond, maar zij vindt dat niks. Het kleine lampje naast de tv vond ik al heel lang mooi toen ik het uiteindelijk kocht. De hanglamp vind ik lelijk, de tv ook, maar ik kan beter pas een nieuwe kopen als ik weet hoe ik hierna woon.

Mijn studentenkamer was een fijne plek, in Westerpark dat toen echt een opkomende buurt was. Het was vrij luxe voor een student, 30 vierkante meter. De muren waren heel lelijk toen ik erin kwam, ik heb ze in rustige kleuren geschilderd. Daar hou ik nog steeds van.”

Gregor was een paar jaar IT-consultant, maar verruilde de IT voor digital marketing en CRM. Voor Accenture leidt hij veel projecten in Nederland en in het buitenland.

‘WE HEBBEN DEZELFDE SMAAK, BEHALVE ALS HET OM LAMPEN GAAT’ (Gregor kamer)

Oude foto’s van Gregor en zijn kamer door Peter Strelitski