Foto:

Inspiratieavond over m/v- verschillen in de zorg

Redactie 15 January 2018

Check de kwaliteit van je spieren, praat met Sunny Bergman over haar docu Beperkt houdbaar en leer over het belang van speciale aandacht voor vrouwen in de gezondheidszorg. Op de inspiratieavond over m/v-verschillen in de zorg, maandag 29 januari.

Vrouwen leven gemiddeld langer dan mannen, maar ze hebben zo’n vijf ziektejaren meer. Op de arbeidsmarkt is Nederland van de 16de naar de 32ste plaats gezakt als het gaat om gelijkheid tussen V/M. Mannen worden nog vaak beoordeeld op hun maatschappelijke positie en vrouwen op hun uiterlijk. En het wetenschappelijk onderzoek in de gezondheidszorg is op mannen gericht.

Presentator Linda Hakeboom vraagt vijf vrouwen op het podium: Sunny Bergman, Andrea MaierYolande AppelmanPetra Verdonk en Nathalie Baartman.

Programma

18.00 uur: hapje, drankje, muziek en spiertest
Kom erachter hoe gezond jouw spieren zijn. Je denkt bij een gezond lichaam waarschijnlijk eerder aan het aantal kilo’s vet, dan aan het aantal kilo’s spier. Maar juist het onderhouden van je spieren is van levensbelang voor een lang en gezond leven. Doe mee aan een wetenschappelijk onderzoek met verschillende metingen om er zelf achter te komen.

Sunny Bergman 1

19.30 uur
Presentator Linda Hakeboom in gesprek met documentairemaker Sunny Bergman en hoogleraar veroudering Andrea Maier (foto). In haar documentaire Beperkt houdbaar ging Sunny Bergman in op hoe schoonheidsidealen voor vrouwen het beeld van gezondheid manipuleren. In haar boek Eeuwig houdbaar  bepleit Andrea Maier een ander gezondheidsideaal: een levensstijl die nodig is voor een gezond en honderdjarig leven.

20.00 uur
Presentator Linda Hakeboom in gesprek met interventiecardioloog Yolande Appelman en universitair hoofddocent Petra Verdonk, trekkers van de Regiegroep Gender & Gezondheid VUmc, over het belang van speciale aandacht voor de gezondheid van vrouwen.

20.20 uur
P
resentator Linda Hakeboom in gesprek met deelnemers en sprekers.

20.45 uur
Optreden van een cabaretier Nathalie Baartman.

21.00 After borrel
Meer info en aanmelden>